fredag 26 augusti 2011

Mycket mat blir det

I onsdags lagades det grönsakssoppa.


Vi sådde ju morötter och lök i våras och nu börjar de lika något.

Svängde in om Netto och köpte blomkål och purjolök.
Och vilken purolök!
Det fanns bara fem stycken kvar och de var verkligen gigantiska.


I går var det vinprovning hemma hos mig.


Mellan sex och sju dök gästerna upp och då var nästan allt klart.


Till förrätt blev det soppa på blomkålshuvudet som blev över.
Både gästerna och jag tyckte att den blev supergod, så här kommer receptet.

4 potatisar
1 blomkålshuvud
10-15 cm purjolök
2 dl Yoplait crème fraiche
1,5 dl vispgrädde

Skala och dela potatisarna i små bitar. Dela blomkålen i små buketter och strimla purjon.
Fräs allt i smör, rapsolja, olivolja strö över lite flingsalt så grönsakerna vätskar sig.
När det hade fräst en stund tillsätt vatten så det täckter och 2 grönsaksbuljongtärningar.
Koka till att blivit mjukt och faller sönder, mixa med stavmixer.
På med 8 dl vatten, crème fraiche och grädde och låt det koka ihop.


Till huvudrätt blev det grillad kyckling och ljumen potatissallad med feta och oliver.


Hallonsorbet med färska bär avrundade kvällen.

Man kan väl lungt säga att jag är "lite" trött i dag, stod och diskade halva natten.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar